Rimpelbehandeling met injectables, Botox en fillers

Rimpels bestaan in verschillende vormen; statische rimpels en dynamische rimpels. De elasticiteit van de huid neemt af, waardoor het gezicht vulling verliest. Dit proces is natuurlijk, maar wordt versterkt door ziekte, stress, overmatig alcoholgebruik, roken, sterke vermagering en uv-straling. Rimpels kunnen behandeld worden met injectables. De injectables, zowel Botox als de fillers worden bij Quole Medisch Centrum Waalre uitsluitend door de plastisch chirurgen geplaatst.

Injectables is de verzamelnaam voor alles wat in de huid wordt gespoten om rimpels en plooien te behandelen. Injectables zijn het non-operatieve alternatief voor een facelift. Injectables zijn in 2 groepen te verdelen: Botox en fillers.

Botox

Botox wordt gebruikt voor behandeling van dynamische rimpels, ook wel expressierimpels genoemd. Dit zijn rimpels die ontstaan wanneer het gezicht beweegt (bijvoorbeeld bij het praten of lachen). Dynamische rimpels zijn fijner dan statische rimpels. Met Botox is het mogelijk dynamische rimpels te verminderen. Botox is een eiwit dat spieren tijdelijk ontspant. Om deze ontspanning te behouden, is het mogelijk om een behandeling met Botox te herhalen. Het is ook mogelijk om een behandeling met fillers en Botox te combineren.

Botox wordt door ons ook gebruikt bij overmatig transpireren van de oksels.

Fillers

Fillers worden gebruikt om statische rimpels en plooien op te vullen; rimpels die altijd zichtbaar zijn (ook zonder expressieve gezichtsuitdrukking). Dit zijn ook wel de diepere rimpels langs de mondhoeken en in het voorhoofd. Een filler vult een rimpel van binnenuit op. Bij QUOLE Medisch Centrum Waalre wordt alleen gebruik gemaakt van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, dus geen permanente fillers.Wij werken met fillers van het merk Juvederm. Deze leverancier biedt verschillende soorten fillers aan. De plastisch chirurg bepaalt samen met u welk product het beste past bij uw wens.

De behandeling

Injectables worden ingebracht door een plastisch chirurg. Afhankelijk van uw situatie worden de injectables met of zonder verdoving ingebracht. Fillers worden met een dunne injectienaald in de huid of vlak onder de huid ingespoten. Het behandelde gebied wordt vervolgens gemasseerd om de vloeistof gelijkmatig te verdelen. Botox wordt ingebracht door een reeks van kleine prikjes in de spier. Het resultaat van een Botox behandeling is pas na enkele dagen zichtbaar.

Herstel

Na de behandeling kan het gezicht een beetje rood en gezwollen zijn, maar dit verdwijnt vaak snel. Koeling van het behandelde gebied werkt verzachtend.

Na een Botox behandeling mag u de eerste uren niet wrijven op het behandeld gebied. Het resultaat van de behandeling is meestal na 3 dagen zichtbaar. Het effect van de behandeling blijft ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar. Wanneer de behandeling herhaald wordt, zal het resultaat langer zichtbaar blijven. Dit is afhankelijk van het behandelde gebied. Fillers en Botox worden op een natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgestoten. De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Consult door de plastisch chirurg

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie