Mededeling voor bestaande patiënten i.v.m. het Coronavirus

De huidige afspraken worden automatisch omgezet in telefonisch consult. U wordt gebeld op hetzelfde tijdstip als uw huidige afspraak.
Voor uw medicatie geldt ten aanzien van het gebruik van immunosupressieve geneesmiddelen (Methotrexaat, Sulfasalazine, Plaquenil, prednison) het volgende:
1. Deze middelen mag u blijven gebruiken.
2. Indien u een van deze middelen gebruikt en ziek (koorts of neusverkouden of hoesten) wordt, moet u stoppen met de immunosupressieve medicatie, behalve als u prednison gebruikt. Als u prednison gebruikt moet u daarmee doorgaan. Neem telefonisch contact op met Medische Centrum Waalre zodat we u verder kunnen adviseren. Neem ook contact op met uw huisarts.
3. Voor u is het belangrijk om u te houden aan de adviezen die uitgegeven zijn door het ministerie van VWS en RIVM.


 

Reumatologie

QUOLE Medisch Centrum Waalre biedt u verzekerde reumatologische zorg zonder lange wachttijden. Reumatologie* is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met ziekten en aandoeningen die pijn in en/of misvormingen van het bewegingsapparaat veroorzaken. Met ‘het bewegingsapparaat’ bedoelen we gewrichten, gewrichtskapsels, spieren, pezen, slijmbeurzen en het bot. De precieze oorzaak van een reumatische aandoening is onbekend. De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch. Met een goede behandeling kunnen we uw klachten die veroorzaakt worden door de chronische reuma wel verminderen.

De diversiteit aan reumatische ziekten en aandoeningen is zeer groot. Ze zijn in te delen in drie hoofdgroepen:

  • Artrose: aandoeningen waarbij het kraakbeen in de gewrichten wordt aangetast.
  • Ontstekingsreuma (reumatoïde artritis): auto-immuunziekten waarbij ontstekingen gewrichten, huid en organen kunnen aantasten.
  • Weke delen reuma: aandoeningen aan spieren, pezen, banden, kapsels, slijmbeurzen en tussenwervelschijven, zoals o.a. peesontsteking (tendinitis), slijmbeursontsteking (bursitis), of fibromyalgie.

Bij QUOLE Medisch Centrum Waalre wordt u gezien en behandeld door een reumatoloog met een brede ervaring.

Wachtlijst reumatologie

Vanwege de planbare zorg en de kleinschaligheid van QUOLE Medisch Centrum Waalre, zijn we er op gericht om de wachtlijsten en de wachttijd tussen consult en behandeling zo kort mogelijk te houden. De wachttijden zijn dan ook aanzienlijk korter dan in de meeste ziekenhuizen.

Bekijk hier de actuele wachttijden.

Zorgverzekering

QUOLE Medisch Centrum Waalre verleent verzekerde zorg
Als IMSZ (Instelling voor Medisch Specialistische Zorg) mag QUOLE Medisch Centrum Waalre van het Ministerie van Volksgezondheid verzekerde zorg verlenen voor diverse reumatologische behandelingen. Om voor deze zorg in aanmerking te komen, dient u in het bezit te zijn van een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts.

Contract met uw zorgverzekeraars
QUOLE Medisch Centrum Waalre heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. Toch zijn er enkele zorgverzekeraars die de reumatologische zorg** ingekocht hebben bij een andere instelling. Dan kunnen we niet in alle gevallen de factuur rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar indienen. Dit betekent niet dat de behandeling niet vergoed wordt.

De kosten van de behandeling

Wat kost de behandeling mij?
De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het behandelplan dat door uw specialist wordt opgesteld. Wij hanteren hiervoor het passantentarief*** volgens de DBC-codes die ook in een regulier ziekenhuis worden gebruikt. De zorgverzekeraar hanteert een maximaal tarief. Dit is de oranje cirkel in de tabel. Dit bedrag is vaak lager dan de daadwerkelijke kosten. Van dit tarief vergoedt uw zorgverzekeraar een bepaald percentage. Dit percentage kunt u terugvinden in uw polis. Het percentage wat niet vergoed wordt is voor uw eigen rekening. Dit is het groene taartpuntje in de tabel.

Zoals u ziet kan er een verschil bestaan tussen het maximale tarief en de totale kosten op de factuur. QUOLE Medisch Centrum Waalre komt u in dat geval tegemoet en zal deze kosten voor haar rekening nemen.

Uitleg over de verzekerde kosten voor een behandeling bij reumatologie
Uitleg over de verzekerde kosten voor een reumatologische behandeling

Eigen risico
In bovenstaande tabel is geen rekening gehouden met uw (wettelijk) eigen risico. Als u dat bedrag nog niet heeft bereikt dan zal uw zorgverzekering dat -resterende- bedrag ook in rekening brengen. Dit wordt dan opgeteld bij het percentage dat niet vergoed wordt (groene taartpuntje). Hier leest u meer over het verplichte eigen risico.

Het betalen van de factuur

Zoals u heeft kunnen lezen heeft QUOLE Medisch Centrum Waalre met bijna elke zorgverzekeraar een contract. In dat geval ontvangt u een ‘afrekenspecificatie’ van uw zorgverzekeraar. Hier staat uw eigen bijdrage op. Ook kunt u op basis van de codes zien hoe uw behandeling is opgebouwd.

Wanneer er geen contract is tussen uw zorgverzekeraar en QUOLE Medisch Centrum Waalre dan moet u de factuur indienen volgens de richtlijnen van uw zorgverzekeraar. Ook in dit geval zorgen wij ervoor dat uw kosten nooit hoger zijn dan het percentage dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar (het groene taartpuntje) en eventueel uw eigen risico.

De administratieve afhandeling van de factuur kan verschillen per zorgverzekeraar. Twijfelt u over de procedure neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

In onderstaand filmpje worden de kosten voor u als patiënt nogmaals toegelicht.

Behandelingen reumatologie

Voor meer informatie over de aandoeningen en behandelingen, verwijzen wij graag naar de onderstaande folders van het Reumafonds.

reumatische gewrichtsontsteking
meest voorkomende reumatische aandoening, waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat
combinatie tussen ontstekingsreuma en de huidziekte psoriasis
reumatische ziekte waarbij urinezuurkristallen neerslaan in de gewrichten
ontsteking van de slijmbeurs in een gewricht, en komt het meest voor in schouder, elleboog en knie
ontsteking op de plaats waar een of meer pezen aan het bot vastzitten
ontstekingen in een of enkele gewrichten, zowel in grote gewrichten, zoals schouder, knie of heup, als in kleine gewrichten, zoals vingers of tenen
zeldzame aandoening waarbij aanvallen van gewrichtsontstekingen voorkomen in een of enkele gewrichten
doordat banden en pezen te soepel zijn, krijgen gewrichten niet genoeg steun en worden ze te beweeglijk
aandoening waarbij botten poreus en minder stevig worden
ontsteking van een pees, met pijn en stijfheid tot gevolg, vooral in elleboog, schouder of knie
chronische pijn in spieren en bindweefsel, vaak gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen
spierpijn en stijfheid in nek, schouders of bekken

 

Specialisten

Ron de Nijs

*Reumatologie valt (nog) niet onder het ZKN keurmerk van QUOLE Medisch Centrum Waalre.
**Zorgverzekeraars en wachttijden
Een aantal zorgverzekeraars zijn van mening zijn dat ze al voldoende zorg hebben ingekocht bij de ziekenhuizen en gaan daarom geen verbinding aan met QUOLE Medisch Centrum Waalre. Toch zijn de wachttijden voor reumatologische behandelingen bij ziekenhuizen erg lang, dus wij delen die mening niet. We doen er alles aan om de zorgverzekeraars ervan te overtuigen dat ze meer zorg moeten inkopen waardoor er meer patiënten in de gelegenheid worden gesteld om snel en goed behandeld te worden. De wachttijden voor de reumatologische zorg zijn bij ons korter. Als u tevreden bent over uw behandeling en de wachttijd dan kunt ons helpen door de zorgverzekeraars te laten weten hoe lang u moet wachten bij het ziekenhuis en ze erop te wijzen dat het bij QUOLE Medisch Centrum Waalre sneller kan.
***Het passantentarief is het tarief dat QUOLE Medisch Centrum Waalre in rekening brengt voor patiënten die geen zorgverzekering hebben, niet verzekerd zijn, in het buitenland verzekerd zijn of verzekerd bij een zorgverzekeraar waar QUOLE Medisch Centrum Waalre geen overeenkomst mee heeft gesloten.

Hier kunt u de actuele passantentarieven downloaden.

 

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk