Correctie van de grote schaamlippen

De grote schaamlippen (labia majora) zijn de behaarde huidplooien die de opening van de vagina en de kleine schaamlippen (labia minora) beschermen. De vorm van de grote schaamlippen is bij iedere vrouw anders. De grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door overschot aan huid en/of weefsel. Dit overschot kan storend zichtbaar zijn in strakke broeken, sport- en zwemkleding. Na bevallingen en met het ouder worden, kan de huid van de grote schaamlippen vaak wat slapper, rimpeliger en donkerder worden. Sommige vrouwen vinden dat ontsierend of hebben daar last van.

Met de Femilift laser kunnen meerdere behandelingen worden uitgevoerd voor versteviging en verjonging:

De FemiTight behandeling voor versteviging

Dit is een laserbehandeling waarbij het collageen in de schaamlippen verbeterd wordt. De schaamlippen worden voller en steviger. Deze behandeling vindt plaats in de polikliniek en is vrijwel pijnloos. Over het algemeen zijn 3-5 behandelingen om de 2 tot 4 weken nodig voor een optimaal resultaat.

Het resultaat kan direct na de behandeling zichtbaar zijn, maar is optimaal na 3-6 maanden, omdat dan pas de collageenregeneratie volledig is. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Het verouderingsproces gaat door. Daarom zijn herhalingsbehandelingen na verloop van tijd nodig.

Herstel
Na de behandeling kunt u direct al uw normale werkzaamheden hervatten. Het is verstandig om tot 3 dagen na de behandeling geen gemeenschap te hebben. De huid is na de behandeling rood en warm.

De Litescan behandeling voor verjonging

Met de Femilift laser is het mogelijk de huid van de grote schaamlippen te verstrakken en verstevigen. De diepere huidlagen worden strak getrokken, waardoor rimpels verdwijnen en de huidstructuur wordt hersteld. De laser produceert vele smalle lichtbundels, die worden opgenomen in de huidcellen. Daar zetten ze de energie om in warmte. In de huid ontstaan hierdoor duizenden kleine (voor het oog onzichtbare) gaatjes. De huid wordt op deze manier gestimuleerd om nieuw en gezond weefsel aan te maken, waardoor ze er weer jonger uitziet.

Deze techniek wordt in de dermatologie gebruikt voor het gelaat. Het vermindert de pigmentatie van de huid. Deze wordt dus iets lichter. Tevens wordt de elasticiteit en stevigheid hersteld.

De behandeling vindt plaats in de polikliniek. Vóór de behandeling wordt de huid verdoofd met crème. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn 1 of meerdere behandelingen nodig. De behandelingen duren ongeveer 15 minuten. Het verouderingsproces gaat door. Daarom zijn herhalingsbehandelingen na verloop van tijd nodig, gemiddeld om de 1-2 jaar.

Herstel

Na de behandeling kunt u direct al uw normale werkzaamheden hervatten. Het is verstandig om tot 3 dagen na de behandeling geen gemeenschap te hebben. De huid is na de behandeling rood en voelt verbrand aan. Tevens kunnen er schilfertjes of korstjes op de huid ontstaan. Het is daarom belangrijk de eerste dagen na de behandeling de huid goed te beschermen met een vette crème.

Operatief verwijderen van overtollige huid

Als er overtollige huid is, kan dat gecorrigeerd worden met een labia majora correctie. Het overtollige weefsel wordt dan verwijderd. Dit kan met plaatselijke verdoving of onder narcose.

Herstel

De eerste paar weken na de operatie is het niet verstandig om te fietsen, vrijen of sporten. De schaamlippen zwellen vlak na de operatie op. Het is daarom belangrijk om de eerste paar dagen goed te koelen. De huid wordt met oplosbare hechtingen gesloten. Het litteken over de grote schaamlippen zal uiteindelijk vrijwel volledig verdwijnen.

Consult

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend. U wordt u altijd gezien en behandeld door gynaecologe Joke Haartsen en weet van tevoren precies wat de behandeling inhoudt, wat er gaat gebeuren en wat de kosten van de behandeling zijn, inclusief nazorg.

Wachtlijst

Vanwege de planbare zorg en de kleinschaligheid van QUOLE Medisch Centrum Waalre zijn er geen wachtlijsten en is een korte wachttijd tussen consult en behandeling gegarandeerd.

Consult gynaecoloog 2 weken
Behandeling 2 weken na consult

Specialisme: Gynaecologie

Prijzen onverzekerde zorg

ZKN beoordeling

Vanaf mei 2016 is Cosmetische Gynaecologie als specialisme toegevoegd aan QUOLE Medisch Centrum Waalre. Cosmetische gynaecologie is nog niet beoordeeld door ZKN en valt nog niet onder het keurmerk. Cosmetische gynaecologie zal in de audit van 2017 worden meegenomen.