Informatie over Jan:

Jan Charbon werd in 1949 in Hoorn geboren en studeerde geneeskunde in Amsterdam. Daar startte hij ook de opleiding tot chirurg welke hij in 1983 in Tilburg voltooide. Vanaf 1985 tot 2014 werkte hij als algemeen chirurg in het toenmalige Sint Joseph ziekenhuis, het huidige Máxima Medisch Centrum.

Zijn interessegebieden waren onder andere traumatologie, vaatchirurgie en hals-hoofdchirurgie. Vanaf begin jaren negentig bedreef hij al kijkbuischirurgie voor galblaas- en liesbreukoperaties.

Buikwandproblemen zoals bijvoorbeeld littekenbreuken, navel- en liesbreuken, hebben zijn volle belangstelling. Op dit gebied heeft hij geparticipeerd in meerdere grote onderzoeken en heeft hij dan ook een uitgebreide expertise. Al vanaf 2010 opereert hij in het Medisch Centrum Waalre vooral patiënten met deze breuken. Na zijn pensionering in het MMC is zijn aandacht en betrokkenheid voor deze ingrepen alleen maar toegenomen. “Juist deze aandoeningen zijn heel geschikt om patiënt gericht en in een kleinschalige omgeving veilig te behandelen.” Verder gaat hij regelmatig naar een klein streekziekenhuis in Uganda om daar het operatieteam te ondersteunen.

Jan Charbon is naast lid van de Vereniging voor Heelkunde, lid van de Werkgroep Buikwand Chirurgie en The Dutch Hernia Sociëty.

Hij is ingeschreven als algemeen chirurg in het BIG register onder nummer 89020455501.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCharbon, J.A. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Gerelateerde informatie:

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk