Informatie over Ron:

Dr. Ron de Nijs studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek, begon hij zijn loopbaan als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie van het UMC Utrecht. Hij specialiseerde zich daarna tot Internist en Reumatoloog (UMC Utrecht, Meander MC Amersfoort, WKZ Utrecht).
Sinds 2005 is Dr. de Nijs werkzaam in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Binnen de Reumatologie, heeft Dr. De Nijs speciale interesse in de volgende aandachtsgebieden:

  1. Osteoporose en aandoeningen van het botmetabolisme
  2. Echografie van het bewegingsapparaat
  3. Kinderreumatologie
  4. Artrose

Zijn uitgangspunt bij de behandeling van reumatische aandoeningen is het realiseren van een goede kwaliteit van leven voor de patiënt.

Dr. de Nijs is secretaris van de Werkgroep Osteoporose van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, en was bestuurslid van de Interdisciplinaire Werkgroep Osteoporose.
Hij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de landelijke CBO Richtlijn Osteoporose en Fractuurpreventie en schreef Het Osteoporose Formularium (2011, Bohn Stafleu van Loghum, ISBN: 978-90-313-8840-0). Hij leverde zijn bijdrage aan diverse leerboeken over het bewegingsapparaat en schreef verschillende wetenschappelijke artikelen.
Één artikel werd gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift The New England Journal of Medicine. In 2007 ontving hij voor dit artikel en voor zijn inzet voor osteoporose-patiënten de Nederlandse Reumatologiepenning; een prijs van de Nederlands Vereniging voor Reumatologie.

In het BIG-register staat hij geregistreerd onder nummer 59044500801.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlde Nijs, R.N.J.T.L. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk