22 maart 2020

ALLES IN DE STRIJD TEGEN COVID-19
In de strijd tegen COVID-19 heeft de directie van Quole Medisch Centrum Waalre besloten haar narcose- en beademingsapparatuur, personeel en hulpmiddelen ter beschikking te stellen aan het Maxima Medisch Centrum Ziekenhuis in Veldhoven. Het Maxima Medisch Centrum kan door de extra middelen 3 extra IC-bedden realiseren. In verband met de verwachtte explosie van ernstig zieke patiënten in de komende weken zijn alle middelen meer dan welkom.

Het is een rare dag voor het personeel van Quole Medisch Centrum Waalre. Personeel van de kliniek en het Maxima Medisch Centrum lopen in en uit. Normaal is het altijd stil in het weekend. Op de vraag van het Maxima Medisch Centrum om narcose- en beademingsapparatuur ter beschikking te stellen, hoeft directeur Henk Eijsbouts niet na te denken. Ook het personeel van de kliniek zal ingezet worden bij het MMC, wat op nog geen kilometer afstand van de kliniek ligt. “Het zijn rare tijden en gelukkig kunnen we nu iets doen”, aldus Eijsbouts.

Mede op advies van de brancheorganisatie ZKN Nederland, dat alle niet urgente/planbare zorg uitgesteld moet worden tot nader order, heeft de kliniek sinds afgelopen week alle behandelingen gestaakt. Patiënten worden daar over ingelicht en er wordt naar een passende oplossing gezocht.

 

.

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk