Liposuctie – liposculpture

Wegzuigen van overtollig vet

Een andere naam voor liposuctie is liposculpture, waarbij de plastisch chirurg het lichaam ‘sculptuurt’. Door plaatselijke vetophoping kunnen de contouren van uw lichaam niet in verhouding zijn. Met liposculpture kunnen plaatselijke vetophopingen worden weggezogen, wanneer dit ondanks beweging en/of dieet niet lukt.

Veel voorkomende plaatsen van vetophoping zijn: heupen, buik, billen, bovenbenen en knieën.

Liposuctie is geen methode om af te vallen en wordt alleen uitgevoerd wanneer u een redelijk normaal gewicht heeft en de huid voldoende elasticiteit heeft.

Een consult met de plastisch chirurg is bij QUOLE Medisch Centrum Waalre altijd vrijblijvend. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

De behandeling

Liposculpture wordt uitgevoerd onder locoregionale verdoving of onder algehele narcose. Dit is afhankelijk van de te behandelen gebieden en de zwaarte van de ingreep. De te behandelen plaatsen worden via kleine incisies in de huid ingespoten met een speciale vloeistof. Deze vloeistof maakt het vet vloeibaarder en losser. Met kleine zuigbuisjes wordt het overtollige vet verwijderd. Daar waar nodig wordt vetweefsel ingespoten.

Met de turnescent liposculpture methode, beschadigt het weefsel minder en is er nauwelijks bloedverlies.

Herstel

De eerste 4 weken na de liposculpture dient u dag en nacht speciale compressiekleding te dragen. Hierna nog 2 weken overdag. Door het dragen van de compressiekleding wordt de zwelling beperkt.

De eerste week is het raadzaam om rustig aan te doen, maar is het wel belangrijk om in beweging te blijven in verband met de bloedsomloop. Na 2 weken kunt u uw dagelijkse werkzaamheden hervatten en mag u weer autorijden. Sporten kunt u na 4-6 weken weer oppakken.

Mogelijke complicaties na liposculpture zijn lichte zwellingen van de huid en een beurs gevoel. Dit verdwijnt na enkele weken. Lichte massage van de huid kan helpen. Het eerste resultaat van liposculpture is na enkele weken zichtbaar, maar het definitieve resultaat is pas na enkele maanden te beoordelen.

Consult

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als mits het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Specialisme: Plastische chirurgie

Prijzen onverzekerde zorg