Liposuctie – liposculpture en lipofilling

Een andere naam voor liposuctie is liposculpture, waarbij de plastisch chirurg het lichaam ‘sculptuurt’. Door plaatselijke vetophoping kunnen de contouren van uw lichaam niet in verhouding zijn. Met liposculpture kunnen plaatselijke vetophopingen worden weggezogen, wanneer dit ondanks beweging en/of dieet niet lukt.
Veel voorkomende plaatsen van vetophoping zijn: heupen, buik, billen, bovenbenen en knieën. Liposuctie is geen methode om af te vallen en wordt alleen uitgevoerd wanneer u een redelijk normaal gewicht heeft en de huid voldoende elasticiteit heeft.

Met lipofilling wordt het weggezogen vet herplaatst in het lichaam. Dit kunnen de wangen zijn maar ook de borsten. Daarnaast biedt de lipofilling ook een goede oplossing voor het opvullen een ‘deuk’ op het lichaam die is ontstaan na een verwonding. Met de lipofilling worden de wangen, deukjes of borsten vergroot/verstevigd zonder het gebruik van fillers of implantaten. Het lichaam zal 20 tot 40% van het eigen vet weer afbreken ondanks dat het een lichaamseigen vet is. Hierdoor zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Het verstevigingen van de borsten door middel van lipofilling geeft een subtiel effect en is geschikt voor vrouwen die door gewichtsverlies of een zwangerschap de stevigheid in de borsten zijn verloren. Voor de lipofilling van de borsten geldt een vergroting van 1 tot 2 cupmaten per behandeling. Het resultaat is echter lastig vooraf te bepalen omdat dit afhankelijk is van de wijze waarop het lichaam reageert op de ‘nieuwe’ vetcellen. Deze vetcellen moeten ingroeien in het bestaande borstweefsel.

De lipofilling bestaat uit twee delen, de liposuctie en het herplaatsen van de vetcellen. De procedure voor de liposuctie kunt u hieronder lezen. Na het herplaatsen van de vetcellen in de borsten moet u 6 weken -dag en nacht- een goede BH-top dragen. Daarnaast mag u de eerste 4 weken geen zware inspanning leveren of sporten. Ook warmtebronnen zoals de zon en de sauna moet u in deze periode vermijden zodat het weefsel niet opzwelt. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 6 maanden. Samen met uw specialist kunt u dan beoordelen of er nog een behandeling gewenst is.

Heeft u vragen over liposuctie of lipofilling, een eerste consult met de plastisch chirurg bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is altijd vrijblijvend. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

Liposuctie, de behandeling

Liposculpture wordt uitgevoerd onder locoregionale verdoving of onder algehele narcose. Dit is afhankelijk van de te behandelen gebieden en de zwaarte van de ingreep. De te behandelen plaatsen worden via kleine incisies in de huid ingespoten met een speciale vloeistof. Deze vloeistof maakt het vet vloeibaarder en losser. Met kleine zuigbuisjes wordt het overtollige vet verwijderd. Daar waar nodig wordt vetweefsel ingespoten. Met de turnescent liposculpture methode, beschadigt het weefsel minder en is er nauwelijks bloedverlies.

Herstel

De eerste 4 weken na de liposculpture dient u dag en nacht speciale compressiekleding te dragen. Hierna nog 2 weken overdag. Door het dragen van de compressiekleding wordt de zwelling beperkt.

De eerste week is het raadzaam om rustig aan te doen, maar is het wel belangrijk om in beweging te blijven in verband met de bloedsomloop. Na 2 weken kunt u uw dagelijkse werkzaamheden hervatten en mag u weer autorijden. Sporten kunt u na 4-6 weken weer oppakken.

Mogelijke complicaties na liposculpture zijn lichte zwellingen van de huid en een beurs gevoel. Dit verdwijnt na enkele weken. Lichte massage van de huid kan helpen. Het eerste resultaat van liposculpture is na enkele weken zichtbaar, maar het definitieve resultaat is pas na enkele maanden te beoordelen. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij echter nimmer geven.

Gratis eerste consult met de specialist

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als mits het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Specialisme: Plastische chirurgie

Prijzen onverzekerde zorg