Borstvergroting

Met een natuurlijk resultaat

Er zijn diverse redenen om een borstcorrectie te overwegen. Borstomvang, ongelijke borsten of het verlies van volume na zwangerschap of gewichtsverlies en ouderdom zijn allemaal redenen die veelal genoemd worden. Iedere reden, is een reële.

Het consult

Tijdens het consult met de plastisch chirurg worden uw borsten, de elasticiteit van de huid en de kwaliteit en hoeveelheid borstweefsel onderzocht. De plastisch chirurg luistert naar uw wensen en adviseert u over het type en de grootte van de borstprothese. Daarbij neemt hij de tijd om met u de operatie en het herstel door te nemen. Ook worden tijdens dit gesprek de voor u meest geschikte prothese bepaald. Dit kan een rondprofiel of juist een anatomisch correcte (druppelvorm) zijn met ieder verschillende groottes. Alles wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen, in combinatie met de mogelijkheden.

De operatie

Tijdens de operatie, die onder volledige narcose plaats vindt, maakt de plastisch chirurg (afhankelijk van uw situatie) een incisie in de borstplooi, oksel of aan de rand van de tepelhof. De prothese wordt onder de borstspier of onder de borstklier geplaatst. Tenslotte worden uw borsten verbonden met een stevig verband.

Mentor protheses

Bij QUOLE Medisch Centrum Waalre wordt uitsluitend gebruik gemaakt van borstprotheses van het gerenommeerde merk Mentor. Wereldwijd leider op het gebied van productie, onderzoek en testen van borstimplantaten.

Herstel na een borstvergroting

In principe mag u na een borstvergroting dezelfde dag nog naar huis, maar soms is het na een borstvergroting nodig om onder toezicht van onze verpleegkundigen te overnachten in de kliniek. Het herstel van een borstvergroting is afhankelijk van uw situatie. Wij raden u aan om tot 2 weken na de operatie dag en nacht een sportbeha te dragen, ter ondersteuning en om zwelling tegen te gaan. De eerste 4-6 weken na de borstvergroting mag u niet te intensief sporten en zwaar tillen. Nadien is een push-up beha niet aan te bevelen. Deze bh kan de prothese verplaatsen, waardoor de vorm van de borst permanent verandert.

Mogelijke complicaties bij een borstvergroting zijn infectie van de borst en kapselvorming. Kapselvorming betekent dat er een stug littekenweefsel is ontstaan rondom de prothese. Door middel van een (herstel)operatie kan dit verholpen worden. Na een borstvergroting kan in de meeste gevallen nog borstvoeding worden gegeven. Er verandert in principe niets aan de gevoeligheid van de tepels, al kan dit in de eerste weken na de operatie wel iets anders aanvoelen.

Consult

Het eerste consult is bij ons kosteloos. Ook alle benodigde hulpmiddelen (bijv. BH), de registratie van protheses in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR), de narcose, en natuurlijk alle benodigde nazorg is bij de prijs inbegrepen.
Bovendien wordt u bij ons wordt altijd gezien door uw behandelend plastisch chirurg.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie

Mentor protheses