Borstvergroting op maat

Er zijn diverse redenen om een borstcorrectie, borstvergroting te overwegen. Borstomvang, ongelijke borsten of het verlies van volume na zwangerschap of gewichtsverlies en ouderdom zijn allemaal redenen die veelal genoemd worden. Iedere reden, is een reële.
Binnen de kliniek voeren we twee verschillende borstvergrotingen uit. Enerzijds de traditionele vergroting door het plaatsen van implantaten en anderzijds het vergroten/verstevigen van de borsten door middel van lipofilling. Wit u meer informatie over lipofilling, klik dan hier.

Het consult

Tijdens het consult met de plastisch chirurg worden uw borsten, de elasticiteit van de huid en de kwaliteit en hoeveelheid borstweefsel onderzocht. De plastisch chirurg luistert naar uw wensen en adviseert u over het type en de grootte van de borstprothese. Daarbij neemt hij de tijd om met u de operatie en het herstel door te nemen. Ook worden tijdens dit gesprek de voor u meest geschikte prothese bepaald. Dit kan een rondprofiel of juist een anatomisch correcte (druppelvorm) zijn met ieder verschillende groottes. Alles wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen, in combinatie met de mogelijkheden.

De operatie

Tijdens de operatie, die onder volledige narcose plaats vindt, maakt de plastisch chirurg (afhankelijk van uw situatie) een incisie in de borstplooi. De prothese wordt dual-plane geplaatst, dat wil zeggen dat het grootste gedeelte van de prothese onder de borstspier wordt geplaatst. Na het hechten worden uw borsten verbonden met een stevig verband.

Mentor protheses

Bij QUOLE Medisch Centrum Waalre wordt uitsluitend gebruik gemaakt van borstprotheses van het gerenommeerde merk Mentor. Wereldwijd leider op het gebied van productie, onderzoek en testen van borstimplantaten. Door het programma Radar zijn er veel vragen ontstaan over de veiligheid van borstprotheses. De plastisch chirurgen van Quole Medisch Centrum Waalre zijn aangesloten bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen. Zij sluiten zich aan bij de officiële reactie van de NVPC. U kunt deze reactie hier lezen. Heeft u toch nog vragen dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Wilt u meer weten over de zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker die geassocieerd wordt met bepaalde borstprotheses (BIA-ALCL) hier vindt u de FAQ die zijn opgesteld vanuit de NVPC. Staat uw vraag er niet bij? Uw specialist beantwoordt ze graag tijdens uw -eerste- consult.

Kapselvorming en prothesewissel

Heeft u al borstprotheses maar ervaart u er problemen mee door kapselvorming of vermoedt u een ruptuur? Medisch Centrum Waalre kan als IMSZ (Instelling voor Medisch Specialistische Zorg) ook verzekerde zorg aanbieden zodat de behandeling vergoedt wordt. Ook het combineren van een verzekerde behandeling zoals het verwijderen van de protheses bij kapselvorming gradatie 4 (Baker) met het plaatsen van nieuwe protheses is mogelijk. Vraag naar uw mogelijkheden tijdens een consult.

Herstel na een borstvergroting

In principe mag u na een borstvergroting dezelfde dag nog naar huis, maar soms is het na een borstvergroting nodig om onder toezicht van onze verpleegkundigen te overnachten in de kliniek. Het herstel van een borstvergroting is afhankelijk van uw situatie. U moet tot 6 weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha dragen, ter ondersteuning en om zwelling tegen te gaan. De eerste 4-6 weken na de borstvergroting mag u niet te intensief sporten en zwaar tillen. Nadien is een push-up beha niet aan te bevelen. Deze bh kan de prothese verplaatsen, waardoor de vorm van de borst permanent verandert.

Mogelijke complicaties bij een borstvergroting zijn infectie van de borst en kapselvorming. Kapselvorming betekent dat er een stug littekenweefsel is ontstaan rondom de prothese. Door middel van een (herstel)operatie kan dit verholpen worden. Na een borstvergroting kan in de meeste gevallen nog borstvoeding worden gegeven. Er verandert in principe niets aan de gevoeligheid van de tepels, al kan dit in de eerste weken na de operatie wel iets anders aanvoelen.

Gratis eerste consult

Het eerste consult is bij ons kosteloos. Ook alle benodigde hulpmiddelen (bijv. BH), de registratie van protheses in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR), de narcose, en natuurlijk alle benodigde nazorg is bij de prijs inbegrepen.
Bovendien wordt u bij ons wordt altijd gezien door uw behandelend plastisch chirurg.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie

Mentor protheses