Borstverkleining

Kleinere en stevigere borsten

Een borstverkleining is een operatie om te grote/zware borsten te verkleinen. Grote, zware borsten kunnen rugklachten, schouder/nekklachten en irritatie van de huid onder de borsten veroorzaken. Te grote borsten kunnen ook letterlijk in de weg zitten bij het sporten. De plastisch chirurg onderzoekt uw borsten, de elasticiteit van de huid en de kwaliteit en de hoeveelheid van uw borstweefsel. Aan de hand van dit onderzoek bepaalt de chirurg of het gewenste resultaat bereikt kan worden en welke operatietechniek het beste is voor uw situatie.

Vergoeding

Wanneer er sprake is van een medische indicatie, zoals vele fysieke problemen vanwege te grote/zware borsten, is het mogelijk dat de borstverkleining wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw plastisch chirurg beoordeelt de situatie en zal een verzoek indienen bij uw zorgverzekeraar. De medisch adviseur van uw zorgverzekeraar beslist vervolgens of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

De ingreep

Bij een borstverkleining wordt overtollig huid-, klier- en vetweefsel verwijderd. Tevens wordt de tepelhof verplaatst en indien nodig verkleind. De plastisch chirurg maakt hiervoor een incisie rondom de tepelhof en verticaal naar beneden. In veel gevallen is een horizontale incisie onder de borstplooi tevens noodzakelijk, maar dit kan soms achterwege blijven. Om het wondvocht af te voeren worden drains geplaatst in de borst. Tenslotte worden uw borsten verbonden met een stevig elastisch verband.

Een borstverkleining wordt bij QUOLE Medisch Centrum Waalre altijd uitgevoerd onder algehele narcose. Afhankelijk van de operatie, wordt vooraf besproken of u een nacht blijft overnachten of na de operatie naar huis kunt.

Herstel

In principe mag u na een borstverkleining dezelfde dag naar huis. Eén dag na de operatie worden de aangelegde drains verwijderd. Het herstel van een borstverkleining is afhankelijk van uw situatie. Wij raden u aan om tot 6 weken na de operatie dag en nacht een sportbeha te dragen, ter ondersteuning en om zwelling tegen te gaan. De eerste 4 weken na de borstverkleining mag u niet sporten en zwaar tillen.

Mogelijke complicaties bij een borstverkleining zijn infectie van de borst, asymmetrie, en verandering in gevoeligheid van de tepels. Aan een borstverkleining zult u littekens overhouden rondom de tepelhof, rechts naar beneden en soms ook in de borstplooi. Het grootste deel van de wond wordt onderhuids gehecht met oplosbare hechtingen.

Na de operatie kunnen borsten weer zwaarder worden door gewichtstoename, pilgebruik en/of zwangerschap. Tevens zullen uw borsten als gevolg van leeftijd gaan verslappen, zoals bij elke vrouw.

Consult

Het eerste consult is bij ons kosteloos. Ook alle benodigde hulpmiddelen (bijv. BH), de narcose, en natuurlijk alle benodigde nazorg is bij de prijs inbegrepen.
Bovendien wordt u bij ons wordt altijd gezien door uw behandelend plastisch chirurg.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie