Het verschil tussen een tepelcorrectie en een tepelhofcorrectie

Voor het corrigeren van de tepel bieden we twee behandelingen, een tepelcorrectie en een tepelhofcorrectie. Bij een tepelhofcorrectie wordt de grootte en vorm van een tepelhof (donkere huid rondom de tepel) gecorrigeerd. Bij een tepelcorrectie wordt een ingetrokken tepel verholpen.

De ingreep

Bij een tepelhofcorrectie wordt een incisie gemaakt aan de buitenste rand van de tepelhof of rondom de tepel, waarna een gedeelte van de gepigmenteerde huid wordt verwijderd. Bij een tepelcorrectie, bij een ingetrokken tepel, worden de melkgangetjes losgemaakt die de tepel naar binnen trekken. Hierbij wordt geprobeerd de melkkliertjes niet aan te tasten, zodat het geven van borstvoeding eventueel mogelijk blijft. Dit kan echter niet gegarandeerd worden.

Zowel een tepelcorrectie als een tepelhofcorrectie wordt bij Medisch Centrum Waalre meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, in dagbehandeling.

Herstel

Het is aan te raden om de eerste dagen na de operatie wat rustiger aan te doen en druk op de borst te voorkomen, maar over het algemeen kunt u vrijwel direct uw werkzaamheden en (sport)activiteiten weer hervatten.

In de eerste week wordt meestal een beschermend verband aangebracht. Na 1 week worden, tijdens de controle bij de plastisch chirurg, het verband en de hechtingen verwijderd. Na de operatie kan de tepel en borst een beetje gezwollen zijn en kunnen bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Dit herstelt zich geleidelijk.

Aan een tepelcorrectie zult u littekens overhouden rondom de tepelhof en/of tepel, deze zullen na verloop van tijd vervagen, maar nooit geheel onzichtbaar worden.

Mogelijke complicaties bij een tepelcorrectie en een tepelhofcorrectie zijn infectie van de borst, rimpeling en/of wijken van de huid rondom het litteken en gevoelloosheid van de tepel. Tevens kan niet worden gegarandeerd dat u na een tepelcorrectie nog borstvoeding kunt geven.

Consult

Het eerste consult is bij Medisch Centrum Waalre vrijblijvend mits het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie