Buikwandcorrectie

Verwijdering van overtollig huid en vetophoping

Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij overtollig huid en eventuele vetophoping in de buikstreek worden verwijderd. Overtollig huid in de buikstreek kan het gevolg zijn van veroudering, extreem gewichtsverlies of zwangerschap. Een buikwandcorrectie is geen middel voor gewichtsverlies, u dient dan ook op streefgewicht te zijn. De plastisch chirurg onderzoekt de hoeveelheid vetweefsel, de stevigheid van buikwandspieren en de elasticiteit van uw huid om te beoordelen of een buikwandcorrectie mogelijk is en het gewenste resultaat kan worden bereikt.

De behandeling

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een horizontale snede in de onderbuik net boven het schaambeen en onder de bikinilijn, van heup tot heup. Indien nodig kunnen de buikspieren direct worden verstevigd en kan er eventueel tijdens een buikwandcorrectie liposculpture worden uitgevoerd. Wanneer er zich ook overtollig huid bevindt boven de navel, dient er een incisie rondom de navel te worden gemaakt, waarna de navel opnieuw wordt ingehecht. De incisies worden gehecht en indien nodig worden er drains achtergelaten om het wondvocht af te voeren. Uw buik wordt ombonden met een elastische buikband of speciale panty. Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose, met één overnachting.

Drainloze techniek Buikwandcorrectie

Bij Quole worden twee technieken toegepast. De traditionele zoals hierboven omschreven en de veel nieuwere drainloze techniek. Hierbij worden er kleine hechtingen geplaatst, verspreid over uw buik. Hierdoor maakt uw lichaam minder wondvocht aan waardoor het plaatsen van drains niet nodig is. U herstelt sneller en heeft minder risico op complicaties. Deze techniek is niet voor iedereen mogelijk. Bent u wat dunner dan loopt u met deze techniek het risico dat u blijvende kuiltjes in uw buik houdt door de hechtinkjes. Onze plastisch chirurgen kunnen u in het gratis eerste consult vertellen welke techniek voor u het beste resultaat geeft.

Herstel

Aangezien een buikwandcorrectie een relatief zware operatie is, dient u onder toezicht van onze verpleegkundige te overnachten in de kliniek. De drains worden in de meeste gevallen de dag na de buikwandcorrectie verwijderd. Eén week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De eerste 6 weken dient u de buikwand of panty dag en nacht te dragen.

De eerste dagen kan uw buik pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Wanneer uw buikspieren zijn aangespannen tijdens de operatie, kan lachen en hoesten pijnlijk zijn. Gedurende 2 weken is het aan te raden geen zwaar lichamelijke inspanningen te verrichten. Desondanks is het wel belangrijk om in beweging te blijven. Na 2 weken kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer proberen op te pakken, maar (intensief) sporten kunt u pas na ongeveer 6 weken hervatten.

Direct na de ingreep is uw buik al zichtbaar platter, maar het eindresultaat is pas na 6 maanden te beoordelen.

Mogelijke complicaties bij een buikwandcorrectie zijn infectie en vochtophoping (seroom) onder de huid. In de eerste periode na de operatie ontstaat een gevoelloze plek op de buik. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd.

Consult

Het eerste consult bij QUOLE  Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie