Borstlift

Correctie van hangende en verslapte borsten

Een borstlift is een ingreep om hangende of verslapte borsten te corrigeren. Borsten kunnen verslappen door zwangerschappen, sterke vermagering en veroudering. Door middel van een borstlift kunnen uw borsten weer worden verstevigd. Wanneer u voldoende borstweefsel heeft, is het plaatsen van borstimplantaten niet altijd nodig. Uw plastisch chirurg zal met u bespreken wat voor uw situatie de beste operatietechniek is.

Een consult met de plastisch chirurg is bij  QUO|LE Medisch Centrum Waalre altijd vrijblijvend. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

De operatie

Bij een kleine tot middelgrote borstlift wordt een incisie gemaakt rondom de tepel en verticaal naar beneden. In sommige situaties is een horizontale incisie onder de borstplooi tevens noodzakelijk. U krijgt dan als het ware een ‘anker’ incisie. Overtollig huidweefsel, klierweefsel en vetweefsel worden verwijderd en de tepelhof wordt verplaatst. In de meeste gevallen is het verkleinen van de tepelhof noodzakelijk. Om het wondvocht af te voeren worden drains geplaatst in de borst. Tenslotte worden uw borsten verbonden met een stevig verband.

Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt een borstprothese geplaatst. Voor meer informatie over het plaatsen van een borstprothese, zie borstvergroting.

Een borstlift wordt bij  QUOLE Medisch Centrum Waalre altijd uitgevoerd onder algehele narcose, in dagbehandeling.

 

beh-borstlift1 beh-borstlift2

Herstel

In principe mag u na een borstlift dezelfde dag nog naar huis, maar soms is het na een borstlift nodig om onder toezicht van onze verpleegkundigen te overnachten in de kliniek.

Één dag na de operatie worden de aangelegde drains verwijderd. Het herstel van een borstlift is afhankelijk van uw situatie. Wij raden u aan om tot 6 weken na de operatie dag en nacht een sportbeha te dragen, ter ondersteuning en om zwelling tegen te gaan. De eerste 6 weken na de borstlift mag u niet sporten en zwaar tillen.

Mogelijke complicaties bij een borstlift zijn infectie van de borst en kapselvorming. Kapselvorming betekent dat er een stug littekenweefsel is ontstaan rondom de prothese. Door middel van een operatie kan dit verholpen worden.

Aan een borstlift zult u littekens overhouden rondom de tepelhof, recht naar beneden en soms ook in de borstplooi. Het grootste deel van de wond wordt onderhuids gehecht met oplosbare hechtingen. De mate van littekenweefsel is vooraf niet te voorspellen.

Consult

Het eerste consult is bij ons kosteloos. Ook alle benodigde hulpmiddelen (bijv. BH), de registratie van protheses in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR), de narcose, en natuurlijk alle benodigde nazorg is bij de prijs inbegrepen.
Bovendien wordt u bij ons wordt altijd gezien door uw behandelend plastisch chirurg.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie