3 juli 2017
Door Harm Hawinkels (Plastisch chirurg, QUOLE Medisch Centrum Waalre en QUOLE Kliniek Oisterwijk)

Overweegt u een borstvergroting? Dan ziet u waarschijnlijk inmiddels door de bomen het bos niet meer! Welke kliniek kiest u? Wat is een normale prijs? Neem ik een druppelvormige of een ronde prothese? Welk merk prothese moet ik hebben? Is een prothese gevuld met siliconen wel veilig? Moet de prothese achter de spier, achter de klier of ga ik voor dual plane? Welk volume past het best bij me? Welke plastisch chirurg kies ik?

Kortom er zijn teveel zaken waar u geen verstand van heeft om zelf tot een goede keuze te komen.

Ik zal u in het kort proberen enige duidelijkheid te verschaffen:

Goedkoop is duurkoop

Blijft u alstublieft gewoon in Nederland! Zoek een kliniek die gecertificeerd is. Ga niet alleen af op de  lage prijzen waar men u mee probeert te lokken. De ervaring leert dat de gebruikte materialen en de geboden nazorg van inferieure kwaliteit zijn. Goedkoop is dan vaak duurkoop. Voor een goede borstvergroting betaal je gemiddeld zo’n 3500 euro. Dit kan iets variëren afhankelijk van het type prothese dat wordt gebruikt.

Soort prothese

Uw plastisch chirurg zal u adviseren over de vorm prothese die het best bij uw lichaam past. Topmerken prothesen zijn Mentor en Natrelle, waarvan Mentor op het moment marktleider is. Er zijn nog veel meer prothesen op de markt, maar het is heel belangrijk dat u op de hoogte bent van wat er in uw lichaam geplaatst wordt! Als u twijfelt, zoek dan eerst zelf iets over de aan u aangeboden  prothese op of ga voor een second opinion.

Siliconen

Er is de laatste jaren veel media aandacht omtrent siliconen. Laat u niet gek maken! Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht met de grote merken siliconen prothesen. Er is geen duidelijk verhoogde kans op kanker of andere ziekten aangetoond! Ook wanneer u, na goede uitleg van een plastisch chirurg, niet kiest voor een siliconen prothesen, dan zijn er andere opties. Kijk niet teveel op allerlei borsten forums, dit zijn niet de gemiddelde ervaringen en deze worden tevens gebruikt voor marketing doeleinden.

Methode passend bij uw lichaam

De methode gebruikt voor uw borstvergroting hangt af van uw wensen, maar met name van uw eigen lichaam. De breedte en hoogte van uw borst, de dikte van uw huid, onderhuid en borstklier en de mate van hangen van uw borst. Dit zijn enkele dingen die bepalen voor welke methode het best gekozen kan worden. Uw plastisch chirurg zal u dit goed uit kunnen leggen.

Het mogelijke volume van de prothese wordt door uw plastisch chirurg geadviseerd, afhankelijk van uw lichaamsbouw. Om een borstvergroting op een verantwoorde wijze uit te voeren moet u respect hebben voor de afmetingen en de bouw van de bestaande borst. Wanneer u kiest voor een te grote prothese gaat dit ten koste van het natuurlijke uiterlijk van de borst en brengt dit meer risico’s met zich mee.

Keuze plastisch chirurg

De plastisch chirurg die u kiest is een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat u te maken hebt met een plastisch chirurg. Ook enige ervaring is niet onbelangrijk, vraag dan ook altijd of hij deze operatie met regelmaat uitvoert. Het allerbelangrijkste is en blijft dat u een goed gevoel heeft bij de plastisch chirurg waar u op consult bent! Wordt er naar u geluisterd?  Is de uitleg duidelijk? Het is erg belangrijk dat u zich prettig en vertrouwd voelt bij uw plastisch chirurg. U gaat samen een voor u ingrijpend traject in. Meestal zonder problemen, maar heel soms met wat tegenslagen. Wanneer u niet het juiste gevoel hebt, zoek dan een andere plastisch chirurg.

U bent bij QUOLE Medisch Centrum Waalre en QUOLE Kliniek Oisterwijk van harte welkom voor een verantwoord advies.

Meer over borstvergroting

Specialisme plastische chirurgie

 

 

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk