Fillers vergelijken

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature in het menselijk lichaam voor en is een stof die vocht aantrekt en vasthoudt. De aanmaak van hyaluronzuur door het lichaam neemt langzaam af. Dit is één van de oorzaken van het ontstaan van rimpeltjes. Met een hyaluronzuur filler wordt de behandelde plaats opgevuld zodat de rimpel verdwijnt. Daarnaast kan een filler gebruikt worden om in het gezicht contouren aan te brengen of te vormen (sculpten). Er zijn heel veel verschillende hyaluronzuur fillers. En ondanks dat het allemaal hyaluronzuur fillers zijn, verschillen ze toch van elkaar. Dit komt doordat het hyaluronzuur op een andere wijze moleculair verbonden is en dus andere eigenschappen heeft. Zo zijn er dikke, stevige fillers die veel volume geven, maar ook zachte fillers die juist meer elastisch zijn. Hierdoor kan de behandeling optimaal afgestemd worden op de huid en de wensen van de cliënt.

Bij Medisch Centrum Waalre gebruiken we de fillermerken Stylage, Belotero, Radiesse, Etermis en Juvéderm.

Stylage filler

Vivacy is de producent van de Stylage filler. Vivacy is een Frans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van hyaluronzuur fillers. Door het CE keurmerk mag deze filler in Europa verkocht worden.
Stylage heeft verschillende soorten fillers, ze hebben allemaal -naast het hyaluronzuur- ook de natuurlijke antioxidant Mannitol als ingrediënt. Dit kan de afbraak van het hyaluronzuur remmen. Stylage heeft de Stylage S, voor lichte oppervlakkige lijntjes, de Stylage M voor middel tot diepe rimpels bijvoorbeeld bij de ogen en op de wangen, de Stylage L voor diepe tot zeer diepe rimpels en de handen en de Stylage XL / XXL voor -het herstellen van- volume en het contouren van het gezicht. Daarnaast heeft Vivacy de Stylage Special Lips ontwikkeld speciaal voor het volumeherstel en het contouren van de lippen en de Stylage Hydromax voor de hydratatie van het hele gezicht.
De duur van het zichtbare resultaat verschilt per cliënt maar ook per behandeld gebied. De meeste cliënten komen na 6 tot 9 maanden terug voor een herhalingsbehandeling.
De prijzen van de stylage fillers zijn lager dan de prijzen van bijvoorbeeld de Belotero en de Radiesse fillers. De werking is echter ook korter en de filler heeft geen FDA keurmerk waardoor het product niet wereldwijd verkocht mag worden.

Belotero filler

Belotero en Restylane zijn de bekendste fillers ter wereld. In veel onderzoeken worden ze heel goed beoordeeld op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. Het merk Belotero ontwikkeld -en wordt gedistribueerd- door Merz Aesthetics.

Merz Aesthetics is een farmaceutisch bedrijf uit Duitsland dat al meer dan 100 jaar bestaat en actief is op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie van fillers en spier ontspanners. Andere bekende en betrouwbare merken van Merz zijn de fillers van Etermis en Radiesse en Bocouture..
De Belotero fillers hebben een FDA certificaat en mogen wereldwijd worden verkocht. Dit geldt niet voor andere merken die enkel een CE goedkeuring hebben, zij mogen alleen in Europa verkocht worden. Om het FDA keurmerk te verkrijgen moet het product grondig onderzocht worden. De veiligheid en de werking van het product moet uit langlopende onderzoeken bewezen zijn.

Belotero heeft verschillende typen fillers. Dit zijn de Belotero Soft voor dunne oppervlakkige lijntjes, Balance voor grotere gebieden in het gezicht waar een zachte filler nodig is, Intense voor versteviging en liften en Belotero Volume voor het creëren van veel volume in bijvoorbeeld lippen, diepe rimpels en jukbeenderen.
Merz Aesthetics maakt ook de filler Radiesse. Deze filler geeft niet alleen volume met hyaluronzuur, maar stimuleert ook de aanmaak van huideigen collageen door de toevoeging van calciumfosfaat. Deze filler is niet in het hele gezicht te gebruiken. De behandeld arts kan tijdens een consult beoordelen welke filler het beste past bij uw huid en wensen.
Over het algemeen is het resultaat van een Belotero filler langer zichtbaar dan een filler zoals Stylage. Het verschil kan oplopen tot 4 maanden.
De uitgebreide onderzoeken, bijbehorende keurmerken en de duur van het resultaten zijn terug te zien in de prijs. De Belotero fillers zijn beduidend duurder.

Etermis Filler

MERZ Aesthetics is een van de grootste en bekendste producenten van fillers ter wereld. Zij produceert naast de merken Belotero en Radiesse ook de Etermis filler. De Etermis filler is met het CE-keurmerk enkel gekeurd voor de Europese markt.
Er zijn een aantal verschillende Etermis fillers te verkrijgen. Zo is er de Etermis 2, voor fijne lijntjes en kleine rimpeltjes. De Etermis 3 is wat steviger en kan ook liften en contour aanbrengen in bijv. de lippen. Voor het creëren van volume in bijvoorbeeld de kin of de lippen is Etermis 4 het meest geschikt.
De duur van het zichtbare resultaat verschilt per cliënt maar ook per behandeld gebied. De meeste cliënten komen na 6 tot 9 maanden terug voor een herhalingsbehandeling.
De prijzen van de Etermis fillers zijn lager dan de prijzen van de Belotero en de Radiesse fillers. De werking is echter ook korter en de filler heeft enkel het CE keurmerk waardoor het product niet wereldwijd verkocht mag worden.

Juvéderm fillers

Juvéderm is ontwikkeld door het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan. Juvéderm is samen met Belotero en Restylane een filler die wereldwijd verkocht mag worden dankzij het FDA-keurmerk.
De Juvéderm fillers zijn minder pijnlijk bij het inspuiten dan bijvoorbeeld de Restylane fillers.
Ook Juvéderm heeft verschillende producten. De Juvéderm Ultra Smile, speciaal voor de lippen, de Juvéderm Ultra 2 voor het opvullen van lichte en matige rimpels, Juvéderm Ultra 3 voor matige tot diepe rimpels, Juvéderm Ultra 4 voor diepe rimpels en volumeherstel, Juvéderm Hydrate voor het hydrateren van de hals, handen, decolleté en het gezicht (mesotherapie), Juvéderm Volbella voor wallen, liplijnen en rokerslijntjes, de Juvéderm Voluma voor herstel van het volume van de wangen, de mondhoeken, kin, de slapen en de wangen en de Juvéderm Volift voor het verzachten van de lachrimpels tussen de neus en mondhoeken.

Over het algemeen is het resultaat van een Juvéderm filler vergelijkbaar met de Belotero filler. De Juvéderm filler is dan ook langer zichtbaar dan een filler zoals Stylage.
Ook voor de Juvéderm fillers geldt dat de uitgebreide onderzoeken, bijbehorende keurmerken en de duur van het resultaten terug te zien zijn in de prijs. De Juvéderm fillers behoren tot de duurdere fillers.

diverse hyaluronzuur fillers

Fillers overzicht

Voor oppervlakkige toepassing
Belotero Soft
Oppervlakkige rimpels, Middeldiepe rimpels, Traangootjes
6-9 maanden
Juvederm ultra 2
Lippen, Oppervlakkige rimpels
9-12 maanden
Stylage-S
Oppervlakkige rimpels, Traangootjes
6-9 maanden
Etermis 2
Fijne lijntjes en kleine rimpeltjes.
6-9 maanden
Voor middel-diepe rimpels
Belotero Balance
Middel diepe plooien, lipcontour, lipvolume
12 maanden
Juvederm ultra 3 / 4
Middel diepe plooien, lipcontour, lipvolume
12+ maanden
Stylage M
Middel tot diepe rimpels bijvoorbeeld bij de ogen en op de wangen
6-9 maanden
De Etermis 3
Liften en contour aanbrengen in bijv. de lippen.
6-9 maanden

Voor diepe toepassing
Belotero Intense
Diepe plooien, Lippen opvullen
12+ maanden
Belotero Volume
Volume compensatie gelaat
18 maanden
Juvederm ultra 4
Diepe plooien, Wangen, Lipvergroting
12-18 maanden
Stylage L
Diepe tot zeer diepe rimpels en de handen
9 maanden

Voor maximaal volumeherstel
Belotero Volume
Herstel volumeverlies
12-18 maanden
Juvederm Ultra 4
Diepe plooien, Volumecorrectie midden-gezicht, Lipvergroting
12+ maanden
Juvederm Voluma
Middendeel gezicht volumevergroting
18-24 maanden
Radiesse
Volumeopbouw gezicht
>24 maanden
Etermis 4
Volume in bijvoorbeeld de kin of de lippen
12+ maanden
Stylage XL en XXL
Volume en contouren gezicht
12+ maanden

 

 

Disclaimer cosmetische behandelingen fillers