Informatie over Krassimira:

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik geneeskunde wilde gaan studeren. In 1990 ben ik dan ook geneeskunde gaan studeren aan de universiteit in Varna, Bulgarije. Na het behalen van mijn basisarts diploma ben ik gaan specialiseren in dermatologie in Varna en Sofia, Bulgarije.
Nadat ik mijn diploma heb behaald voor dermatoloog in 2002 stond ik voor een keuze: In Bulgarije blijven of naar Nederland verhuizen met mijn Nederlandse man. De keuze is gevallen op Nederland maar ik mocht in Nederland niet werken omdat Bulgarije destijds nog niet bij Europa hoorde. In eerste instantie moest ik de Nederlandse taal leren om vervolgens aan de universiteit van Maastricht opnieuw het Nederlandse basisarts diploma te halen en moest ik de verplichte co-schappen volgen. Na het behalen van dit Nederlandse diploma wilde ik mij gaan registeren als dermatoloog. Ook hiervoor moest ik opnieuw mijn kennis en kunde bewijzen. Ik heb toen een beoordelingsstage algemene dermatologie en een aanvullende opleiding flebologie (spataderen) en proctologie (anaal) moeten volgen. Na een positief resultaat in 2008 kon ik uiteindelijk in Nederland gaan werken als dermatoloog. Sindsdien heb ik in verschillende ziekenhuizen en klinieken gewerkt als (waarnemend) dermatoloog.

Ik beoefen het vak in de volle breedte uit. o.a. acne, eczeem, psoriasis, moedervlekken, huidkanker, spataderen en geslachtziekten. Dermatologie is een zeer dynamisch vak. De ontwikkelingen gaan de laatste jaren ontzettend snel. Om een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen, gaat mijn interesse uit naar huidpathologie, waarbij we de huid beoordelen aan de hand van microscopisch onderzoek. Als ik met het blote oog niet kan zien hoe een vlek op de huid is ontstaan, dan neem ik een stukje huid weg van twee á drie millimeter. Dit heet een biopsie. Dit stukje huid stuur ik naar de patholoog, die het onderzoekt onder een microscoop. Ik krijg vervolgens de resultaten en leg deze op een begrijpelijke manier uit. Een heldere diagnose is nodig voor een optimale behandeling.

Patiënten staan bij mij altijd voorop en zal er alles aan doen om ze tevreden te stellen. Ofschoon ik weet dat het niet altijd mogelijk is en dat probeer ik -zo goed als mogelijk- duidelijk te maken. Mijn ervaring is, dat een eerlijk antwoord naar/door de patiënt gewaardeerd wordt.

Snel gezien en behandeld
Persoonlijke zorg
Vertrouwde omgeving
Ervaren specialisten
ZKN Kwaliteitskeurmerk