Clitoriskapcorrectie (clitoral hood)

Overtollig weefsel verwijderen

De clitoriskap, ook wel clitoriscapuchon genoemd, is de huid die boven de clitoris zit en de clitoris afdekt en beschermt. Bij sommige vrouwen is de clitoriskap groot door een overschot aan huid of weefsel, waardoor de clitoris ver uitsteekt. Sommige vrouwen ondervinden daar hinder van, bijvoorbeeld bij het dragen van strakke broeken of vinden dit heel ontsierend.

De overtollige huid kan met een clitoriskapcorrectie verwijderd worden. Vaak gebeurt dit in combinatie met het verkleinen van de binnenste schaamlippen. De clitoris en clitoriskap steken daardoor minder uit.

Links en rechts wordt naast de clitoris het overtollige weefsel verwijderd. De clitoris zelf en de huid boven de clitoris blijven onveranderd om zo het gevoel in de clitoris te handhaven. De ingreep vindt plaats onder lokale anesthesie, maar kan indien gewenst ook onder narcose verricht worden. De adviezen vóór en na de ingreep zijn gelijk aan die van een correctie van de kleine schaamlippen.

Consult

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend. U wordt altijd gezien en behandeld door plastisch chirurgen Harm Hawinkels of Vincent Donders. en weet van tevoren precies wat de behandeling inhoudt, wat er gaat gebeuren en wat de kosten van de behandeling zijn, inclusief nazorg.

Meer informatie over een cosmetische ingreep aan de vagina bekijk ook eens www.jouwvaginapagina.nl

Wachtlijst

Vanwege de planbare zorg en de kleinschaligheid van Medisch Centrum Waalre, zijn we er op gericht om de wachtlijsten en de wachttijd tussen consult en behandeling zo kort mogelijk te houden.

Bekijk hier de actuele wachttijden.

Specialisme: schaamstreek