Correctie van de binnenste schaamlippen

Een schaamlipcorrectie is het verwijderen van overtollig weefsel van de binnenste schaamlippen. Wanneer de binnenste schaamlippen in verhouding groter zijn dan de buitenste schaamlippen kan dit naast esthetisch onwenselijk ook voor fysieke ongemakken zorgen. Fietsen, sporten en vrijen kunnen hierdoor lastig en zelfs pijnlijk zijn. Het verkleinen van de schaamlippen is een relatief eenvoudige ingreep, die schaamte en ongemak kan laten verdwijnen.

De behandeling

Voorafgaand aan een eventuele behandeling komt u op consult bij de gynaecoloog. Tijdens dit consult worden uw wensen besproken en geeft de gynaecoloog u informatie over de behandeling, herstelperiode en het te verwachten resultaat.

Een schaamlipcorrectie wordt in de meeste gevallen onder lokale verdoving uitgevoerd. Hierbij verwijdert de gynaecoloog het huidoverschot van de binnenste schaamlippen en brengt de verhouding van schaamlippen in evenwicht. De huid wordt gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. Na deze behandeling kunt u meteen naar huis.

Herstel

De eerste dagen na de behandeling zijn uw schaamlippen erg gevoelig en gezwollen. Door het behandelde gebied goed te koelen, kunt u deze zwelling verminderen. Één dag na de behandeling kunt u alweer douchen en normale beweging is bevorderlijk voor het genezingsproces (hoewel misschien onprettig).

Doordat de schaamlippen zeer goed doorbloed zijn, is het genezingsproces snel en kunt u meestal al na 1 week uw dagelijkse routine weer oppakken. U dient zich de eerste 6 weken van intiem seksueel contact te onthouden.

Na 2 weken komt u op controle bij de gynaecoloog.

Hoewel de complicaties bij een schaamlipcorrectie zeer klein zijn, is er zoals bij iedere operatieve ingreep een zeer kleine kans op infectie.

Consult

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend. U wordt u altijd gezien en behandeld door gynaecologe Joke Haartsen en weet van tevoren precies wat de behandeling inhoudt, wat er gaat gebeuren en wat de kosten van de behandeling zijn, inclusief nazorg.

Wachtlijst

Vanwege de planbare zorg en de kleinschaligheid van QUOLE Medisch Centrum Waalre zijn er geen wachtlijsten en is een korte wachttijd tussen consult en behandeling gegarandeerd.

Consult gynaecoloog 2 weken
Behandeling 2 weken na consult

 

Specialisme: Gynaecologie

Prijzen onverzekerde zorg 

ZKN beoordeling

Vanaf mei 2016 is Cosmetische Gynaecologie als specialisme toegevoegd aan QUOLE Medisch Centrum Waalre. Cosmetische gynaecologie is nog niet beoordeeld door ZKN en valt nog niet onder het keurmerk. Cosmetische gynaecologie zal in de audit van 2017 worden meegenomen.