Verhelpen van rimpels, plooien en verslapte huid

Met een facelift worden de gevolgen van het ouder worden verholpen. Denk hierbij aan de rimpels in de wangen en voor de oren, plooien bij de mondhoeken en neus en verslapping van de wangen, kaaklijn en halscontouren. De huid verliest met de jaren van nature elasticiteit en vulling. Dit proces wordt versterkt door o.a. een ongezonde levensstijl, veelvuldige blootstelling aan UV-stralen, maar ook door erfelijke aanleg.

Een facelift bestaat uit verschillende varianten. De S-lift (mini facelift) is een minder ingrijpende variant, geschikt voor de verslapte huid van de wangen en onder de kaaklijn. Hierbij worden voorhoofd en hals niet meegenomen. Enkel de huid in het gezicht wordt aangespannen, de onderliggende weefsels niet. Rimpels rond de mond en neus verdwijnen niet. Het resultaat is dan ook minder effectief dan een uitgebreide facelift.

Bij een facelift wordt naast de huid ook het onderhuidse bindweefsel aangetrokken (SMAS-weefsel), waardoor ook de rimpels en plooien rondom de mond en neus verminderen. Een facelift kan gecombineerd worden met een hals- of voorhoofdslift.

Uw plastisch chirurg informeert u over de voor u meest geschikte behandelmethode. Wilt u meer informatie over de verschillende varianten van een facelift, neemt u dan contact met ons op.

De ingreep

Afhankelijk van de behandelmethode wordt er een incisie gemaakt vanaf de slaap tot voor het oor en eventueel achter het oor en in de hals, tot enkel een incisie in het oor. De plastisch chirurg maakt de huid en eventueel de onderliggende weefsellaag los en trekt dit strak richting oor. Overtollig huid wordt verwijderd en de SMAS wordt ingekort. De incisie wordt gehecht en uw gezicht wordt met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband wordt de dag na de facelift vervangen door een elastische hoofdband.

Een facelift wordt uitgevoerd onder lokale of algehele narcose, afhankelijk van de behandelmethode is dit in dagbehandeling of met één overnachting.

Herstel

Na een week worden de hechtingen verwijderd en mag de hoofdband af. De eerste 2 weken mag u niet sporten, zwaar tillen en intensief werk verrichten.

Na een facelift kunt u last hebben van zwelling en bloeduitstortingen. Over het algemeen is dit na 1 à 2 weken verdwenen. Tevens kunt u een trekkend gevoel ervaren aan uw gezicht. Een week na de facelift mag u weer huidverzorgende producten gebruiken.

Mogelijke complicaties na een facelift zijn vochtophoping (oedeem) en tijdelijke verlamming van de aangezichtsspieren.

Consult

Het eerste consult QUOLE  bij Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie