Een facelift, we bieden u drie verschillende behandelingen

Binnen QUOLE Medisch Centrum Waalre bieden we u 3 verschillende facelifts aan: Een S-lift, een MACS-lift en een klassieke facelift.

Rimpels in de wangen en voor de oren laten u er vaak ouder uitzien dan dat u zich voelt. De plooien bij de mondhoeken en de neus en de verslapping van de wangen, kaaklijn en halscontouren vindt u wellicht onsierlijk. Met een facelift worden de gevolgen van het ouder worden in uw gezicht en hals verholpen. De huid verliest met de jaren van nature elasticiteit en vulling. Dit proces wordt versterkt door o.a. een ongezonde levensstijl, veelvuldige blootstelling aan UV-stralen, maar u kunt ook een erfelijke aanleg hebben.

De S-lift

De S-lift (mini facelift) is de minst ingrijpende variant, geschikt voor de verslapte huid van de wangen en onder de kaaklijn. Hierbij worden voorhoofd en hals niet meegenomen. Enkel de huid in het gezicht wordt aangespannen, het onderliggende weefsel niet. Deze ingreep is niet geschikt voor de rimpels rond de mond en de neus. Het resultaat is minder effectief en duurzaam dan een uitgebreidere facelift.

De MACS-lift

Het woord MACS-lift komt van de afkorting ‘Minimal Acces Cranial Suspension’. Dit betekent dat er een kleine incisie wordt gemaakt waarmee het weefsel strakker wordt getrokken. Met deze ingreep wordt dus niet enkel de huid behandeld zoals bij een S-lift, hierdoor heeft de ingreep een langdurig en natuurlijk ogend resultaat. De MACS-lift is effectief voor de behandeling van de hals, kaaklijn en de ‘hamsterwangen’.

Binnen onze kliniek wordt de behandeling enkel onder narcose verricht omdat wij van mening zijn dat een locale verdoving te veel risico’s met zich meebrengt. De prijs van de behandeling is dan ook inclusief narcose. Uw haar wordt niet geknipt of weggeschoren. Met 7 tot 14 dagen bent u volledig hersteld van de behandeling. U houdt enkel een klein litteken over in de plooi voor het oor.

De klassieke facelift

Bij een klassieke facelift wordt naast de huid ook het onderhuidse bind/spierweefsel aangetrokken (SMAS-weefsel), waardoor ook de rimpels en plooien rondom de mond en neus verminderen. Het verschil met de MACS-lift is dat er een grotere incisie wordt gemaakt, deze loopt door tot en met het achterhoofd. Vervolgens wordt het weefsel van het gezicht naar achteren getrokken. Het effect van een klassieke facelift is groter. Het nadeel is dat het resultaat er soms wat onnatuurlijk uit kan zien. Een facelift kan gecombineerd worden met een hals– of voorhoofdslift.

Advies in de keuze van de behandeling

Afhankelijk van het gewenste resultaat bespreekt u met de specialist de verschillende mogelijkheden en bepaalt u samen de voor u meest geschikte behandelmethode. Dit kan ook een combinatie zijn van verschillende technieken. Wilt u meer informatie over de verschillende varianten van een facelift, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De ingreep

Afhankelijk van de behandelmethode wordt er een incisie gemaakt vanaf de slaap tot voor het oor en eventueel achter het oor en in de hals. Bij een S-lift blijft dit zelfs beperkt tot incisie in het oor. De plastisch chirurg maakt de huid en eventueel de onderliggende weefsellaag los en trekt dit strak richting oor. Overtollig huid wordt verwijderd en de weefsellaag wordt eventueel ingekort. De incisie wordt gehecht en uw gezicht wordt met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband wordt de dag na de facelift vervangen door een elastische hoofdband.

Een MACS-lift en een klassieke facelift worden uitgevoerd onder algehele narcose, dit is in principe in dagbehandeling.

Herstel

De eerste dagen na de MACS-lift en de klassieke facelift heeft u wellicht wat moeite met het openen en bewegen van de mond. Hierdoor is het eten van harde voedingsmiddelen lastiger. Na een week worden de hechtingen verwijderd en mag de hoofdband af. De eerste 2 weken mag u niet sporten, zwaar tillen en intensief werk verrichten.

Na een facelift kunt u last hebben van zwelling en bloeduitstortingen. Over het algemeen is dit na 1 à 2 weken verdwenen. Tevens kunt u een trekkend gevoel ervaren aan uw gezicht. Een week na de facelift mag u weer huidverzorgende producten gebruiken.

Mogelijke complicaties na een facelift zijn vochtophoping (oedeem) en tijdelijke verlamming van de aangezichtsspieren.

Twijfelt u aan de voortgang van uw herstel neem dan altijd contact op met uw specialist.

Consult

Het eerste consult voor een facelift bij QUOLE bij Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie