Correctie van afstaande oren en flaporen

Een oorcorrectie is een operatie waarbij de stand van het oor wordt gecorrigeerd. Afstaande oren of flaporen worden veroorzaakt door het kraakbeenskelet van de oorschelp. De plastisch chirurg onderzoekt de mogelijkheden in uw situatie en of het gewenste resultaat bereikt kan worden.

De ingreep

Bij een oorcorrectie maakt de plastisch chirurg een sneetje in de huid aan de achterkant van het oor. Het kraakbeenskelet van het oor wordt gecorrigeerd en een stukje huid aan de achterkant van het oor wordt verwijderd. De sneetjes worden gehecht en uw oren worden verbonden met elastisch verband.

Een oorcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose, in dagbehandeling.

Herstel

Het verband wordt na 1 week verwijderd. In de 2 weken na de verwijdering van het verband dient u voorzichtig te zijn met sporten en het wassen van uw haar. Ook raden wij aan om 2 weken lang een haarband te dragen om uw oren te beschermen. Uw oorschelpen kunnen nog een paar weken rood en gevoelig blijven. Indien er geen oplosbare hechtingen worden gebruikt, worden de hechtingen na 2 weken verwijderd.

De kans op complicaties na een oorcorrectie is klein. Houdt u er rekening mee dat absolute symmetrie niet bereikt kan worden. In sommige gevallen groeit het kraakbeen terug in oorspronkelijke vorm.

Contact

Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie