Halslift

Door het ouder worden van de huid kan ze gaan verslappen, ook in de hals. De contouren van het gezicht onder de kaaklijn en tussen de kin en het borstbeen worden dan minder zichtbaar. Wanneer de huid in het gezicht ook verslapt is en gecorrigeerd wordt, dan is een face- en halslift een goede optie. Wanneer het gezicht echter geen correctie nodig heeft dan kan een halslift de contouren van het gezicht herstellen en strakker maken. Met een halslift kunt u voorkomen dat uw halsgebied er ouder uitziet dan dat u zich voelt. Het effect van een halslift is ongeveer 5 tot 10 jaar zichtbaar. Daarna kunt u de behandeling herhalen.

Advies in de keuze van de behandeling

Afhankelijk van het gewenste resultaat bespreekt u met de specialist de mogelijkheden en bepaalt u samen de voor u meest geschikte behandelmethode. Dit kan ook een combinatie zijn van verschillende behandelingen. Wilt u meer informatie neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De ingreep

Na de intake wordt u ingepland voor de operatie. Deze vindt vaak onder plaatselijke verdoving plaats. De plastisch chirurg maakt kleine snedes voor en achter uw oren. In sommige gevallen wordt er ook een snede gemaakt achter de kin. Via deze sneetjes worden het weefsel onder de huid en de onderliggende spieren strak getrokken. De overtollige huid wordt weggehaald. Mocht er nog vetweefsel aanwezig zijn, dan wordt dit door middel van een liposculptuur verwijderd.

Na de ingreep kunt u dezelfde dag nog naar huis.

Herstel en risico’s

Direct na de behandeling kan uw hals opzwellen. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen krijgt u een drukverband om uw hoofd en hals. Dit verband draagt u een week. Na een week worden de hechtingen bij uw oren verwijderd en hoeft u geen drukverband meer te dragen. Na twee weken worden ook de overige hechtingen verwijderd. De littekens zijn nadat de wondjes genezen zijn bijna niet meer zichtbaar. De blauwe plekken direct na de behandeling zijn van tijdelijke aard en zullen vanzelf verwijderen. U kunt wellicht iets minder gevoel ervaren in het behandelde gebied. Ook dit is tijdelijk. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Twijfelt u aan de voortgang van uw herstel neem dan altijd contact op met uw specialist.

Consult

Het eerste consult voor een halslift bij QUOLE bij Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie