Wenkbrauwlift en verstrakking van de huid

Een voorhoofdslift is een operatie waarmee rimpels in het voorhoofd kunnen worden verholpen. De huid van het voorhoofd raakt verslapt met grove rimpels en een vermoeide uitstraling als gevolg. Ook uw wenkbrauwen en bovenoogleden verzakken hierdoor, waardoor een beperkt gezichtsveld en hoofdpijn kunnen ontstaan.

De ingreep

Bij een voorhoofdslift worden 3 tot 6 kleine verticale incisies gemaakt achter de haargrens. Via de incisies worden kleine kijkbuisjes en instrumentarium ingebracht. De huid wordt losgemaakt en de wenkbrauwen worden gelift. Het teveel aan huid wordt niet weggesneden, maar naar achteren gespannen en verdwijnt vanzelf. De incisies worden gehecht en uw voorhoofd wordt verbonden.

Een voorhoofdslift wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1 à 2 uur.

Herstel

In principe mag u na een voorhoofdslift dezelfde dag nog naar huis, maar soms is het nodig om onder toezicht van onze verpleegkundigen te overnachten in de kliniek.

Het verband om uw voorhoofd mag de volgende dag worden verwijderd bij een voorhoofdslift. De hechtingen worden na 1 week verwijderd.

De eerste 2 weken mag u niet sporten, zwaar tillen of intensief werk verrichten.

Na een voorhoofdslift kunt u last hebben van zwelling en bloeduitstortingen, over het algemeen is dit na 1 à 2 weken verdwenen. Tevens kunt u na de voorhoofdslift last hebben van ongevoelige plekjes op uw hoofd. Dit is van tijdelijke aard. Ook kunt u te maken krijgen met haaruitval ter plaatste van de littekens.

Contact

Het betreft hier onverzekerde zorg. Het eerste consult bij QUOLE Medisch Centrum Waalre is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten voor worden berekend.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie