Wenkbrauwlift en verstrakking van de huid

Een voorhoofdslift of wenkbrauwlift is een operatie waarmee rimpels in het voorhoofd kunnen worden verholpen en de wenkbrauwen hoger op het gezicht komen te staan. De huid van het voorhoofd kan verslappen door het ouder worden met rimpels en een vermoeide uitstraling als gevolg. Ook uw wenkbrauwen en bovenoogleden verzakken hierdoor, waardoor een beperkt gezichtsveld en hoofdpijn kunnen ontstaan.

Wat gebeurt er bij een voorhoofdslift / wenkbrauwlift?

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden toegepast om de wenkbrauwen –het voorhoofd- te liften. Een beperkte wenkbrauwlift, een laterale wenkbrauwlift volgens Fogli, een coronale voorhoofdslift en een endoscopische voorhoofdslift.

Beperkte (klassieke) wenkbrauwlift.

Bij een beperkte wenkbrauwlift wordt er een reepje huid verwijderd boven de wenkbrauw. Vervolgens wordt de wenkbrauw omhoog gezet en gehecht. Dit is een relatief eenvoudige ingreep. Het nadeel van deze ingreep is dat er een klein litteken in de bovenrand van de wenkbrauw zichtbaar blijft. Deze behandeling gebeurt onder lokale verdoving.

Laterale wenkbrauwlift volgens Fogli

Bij deze techniek wordt de huid losgemaakt en wordt de wenkbrauw in de juiste positie gebracht. De overtollige huid wordt vervolgens verwijderd. De huid wordt onderhuids vastgezet waardoor het litteken beperkt wordt.

De coronale voorhoofdslift

Bij de coronale voorhoofdslift wordt er een incisie gemaakt over het hoofd van oor tot oor. De huid wordt vervolgens los gemaakt en naar achteren verplaatst. De overtollige huid wordt verwijderd. Hierdoor wordt de huid strakker en de wenkbrauwen komen hoger op het gezicht te staan. Het litteken is niet zichtbaar door de haren. Deze behandeling vindt plaats onder narcose.

Endoscopische voorhoofdslift

Bij een endoscopische voorhoofdslift – of wenkbrauwlift – worden 3 tot 6 kleine verticale incisies gemaakt achter de haargrens. Via de incisies worden kleine kijkbuisjes en instrumentarium ingebracht. De huid wordt losgemaakt en de wenkbrauwen worden gelift. Het teveel aan huid wordt niet weggesneden, maar naar achteren gespannen en verdwijnt vanzelf. De incisies worden gehecht en uw voorhoofd wordt verbonden. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1 à 2 uur.

Herstel na een wenkbrauwlift

In principe mag u na een voorhoofdslift – of wenkbrauwlift – dezelfde dag nog naar huis, maar soms is het nodig om onder toezicht van onze verpleegkundigen te overnachten in de kliniek. Dit zal de plastisch chirurg met u bespreken. Het verband om uw voorhoofd mag de volgende dag worden verwijderd. De hechtingen worden na 1 week verwijderd. De eerste 2 weken mag u niet sporten, zwaar tillen of intensief werk verrichten.

Na een voorhoofdslift – of wenkbrauwlift – kunt u last hebben van zwelling en bloeduitstortingen, over het algemeen is dit na 1 à 2 weken verdwenen. Ook kunt u na de ingreep last hebben van ongevoelige plekjes op uw hoofd. Dit is van tijdelijke aard. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Soms hebben patiënten wat haaruitval ter plaatste van de littekens.

Twijfelt u aan de voortgang van uw herstel neem dan altijd contact op met uw specialist.

Gratis eerste consult voor een wenkbrauwlift door de plastisch chirurg

Het eerste consult bij Medisch Centrum Waalre vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend. Voor meer informatie over deze behandeling of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze assistentes via 040 – 22 22 370 of via email.

Prijzen onverzekerde zorg

Specialisme: Plastische chirurgie