Vaak wordt er gedacht dat kinderen beschouwd kunnen worden als kleine volwassenen. Toch is de diagnose en de behandeling van huidafwijkingen bij kinderen anders dan bij volwassenen. Niet alleen omdat de huid anders is opgebouwd bij kinderen maar ook omdat de verhouding van het huidoppervlak ten opzichte van het totale lichaam anders is. Daarnaast reageren kinderen vaak anders op een behandeling en op medicatie omdat de organen nog in de groei zijn.

Kinderdermatologie

Op ons spreekuur komen kinderen met huidaandoeningen die -alleen of vaker- op jonge leeftijd voorkomen, zoals (water)wratjes en krentenbaard. Ook kinderen met huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis en kinderen waarvan een moedervlek wordt gecontroleerd, zien onze dermatologen geregeld.

Eczeem

Eczeem op de kinderleeftijd komt frequent voor. Vaak betreft dit de erfelijke vorm van eczeem. Kinderen met eczeem hebben veel jeukklachten, krabben de huid stuk en zijn daardoor vatbaarder voor huidinfecties.  Deze infectie kan dan weer aanleiding geven voor het opvlammen van het eczeem. Dit alles bemoeilijkt de beoordeling van het eczeem. Onze (kinder-)dermatoloog beoordeelt en behandelt alle aspecten van de eczeemhuid.

Consult

Heeft u vragen of wilt u graag een consult inplannen dan kunt u met ons contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040 2222 370 of per mail: info@medischcentrumwaalre.com.